Corona in Deventer

25-6-2020
We zitten nu een paar maanden in de corona-crisis en gelukkig gaat het langzamerhand wat beter.
Iedereen beleeft deze crisis op zijn of haar eigen manier.
Zowel thuis, buiten op straat als ook op het werk is het aanpassen aan de situatie van afstand houden, letten op hygiëne en noem maar op.

Het is voor velen niet makkelijk, zeker als je een familielid in een verzorgingstehuis hebt zitten en er niet heen kunt gaan wanneer je wil. Ook voor deze ouderen is de situatie vaak niet te begrijpen.
Ook het begroeten van familieleden met een knuffel of een hand is niet meer mogelijk wat voor velen erg lastig is.

Het schijnt voor velen ook lastig te zijn om de 1,5 meter afstand te houden als ze buitenshuis zijn.
Overal wordt je er op gewezen dat de 1,5 meter regel er is, maar sommigen vinden dit overdreven en houden hun eigen regels aan. Wat je ook van de regels vindt, je moet je er wel aan houden om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.
Zolang we nog niet weten of het virus weg is en/of terug kan komen zijn deze maatregelen nog nodig en hebben we ons er aan te houden.

Op het werk merk ik ook dat het niet altijd makkelijk is om 1,5 meter afstand te houden van een collega maar we proberen het zoveel mogelijk wel te doen.
Ook hier hebben we te maken met de richtlijnen van het RIVM en de richtlijnen van de gemeente Deventer voor hun personeel, dus afstand houden en hygiëne.

Ondanks al deze ongemakken is toch het belangrijkste om goed voor jezelf en voor anderen te zorgen. Ben je zelf gezond, kijk dan eens of je iets voor een ander kunt doen als deze het zelf niet meer zo goed kan. Het zijn vaak kleine de dingen waar je een ander een groot plezier mee kunt doen.

Ik hoop dat we langzaam uit deze crisis kunnen komen en dat iedereen gezond blijft zodat we elkaar in de toekomst weer kunnen ontmoeten en hopelijk weer de hand kunnen schudden.

Albert Kaal

Voorzitter Deventer Sociaal