Het Vogeleiland leeft weer op!

Dankzij betrokken Deventenaren en de passie van het voltallige bestuur van de Stichting Vogeleiland krijgt het Vogeleiland weer een nieuw leven. Na jaren van verloedering en weinig financiële middelen vanuit het college, gloort er weer licht aan de horizon en is het Vogeleiland ook weer een aantrekkelijke locatie voor het houden van concerten en andere activiteiten. Op zaterdag 12 september was de feestelijke opening van de Kunstroute “Eilandje” op het vogeleiland.

Op het eiland kunnen bezoekers de route lopen om extra te genieten van de natuur. De kunstwandeling is een initiatief van de Stichting Vogeleiland en in samenwerking met 5 talentvolle kunstenaars Er zijn prachtige kunstwerken tentoongesteld, verspreid over het gehele eiland.

Samen met leden van de Stichting hebben we deze route gelopen. Het bestuur van de Stichting heeft een ambitieuze visie voor het Vogeleiland en dat is precies wat er nodig is, om deze plek weer tot een succes te maken. Er zijn plannen om de verouderde bruggen, hekken en volières op te knappen. De afsluitbare hekken worden op korte termijn geplaatst en inmiddels is ook het oude paviljoen omgetoverd tot Parkcafé Mees.

Het bruist weer op het Vogeleiland en het kan alleen maar beter worden.

Bekijk hier Parkcafé Mees:

https://indebuurt.nl/deventer/woning-van-de-week/nieuw-leven-op-vogeleiland-parkcafe-mees-is-in-de-maak-en-wij-keken-even-binnen~107925/

En de website van Stichting Vogeleiland:

http://stichtingvogeleilanddeventer.nl/

Vergelijkbare berichten