Jongeren in Coronatijd.

Dinsdagavond 23 juni jl. was er een ontmoeting bij het Cruyff court in het Venenpark (Rivierenwijk) waarbij de Raad in gesprek ging met jongeren van de leeftijdsgroep 16-20 jaar. Hoe ze deze #Coronatijd beleven en wat anders en/of beter had gekund. Leuk om ook de mening van jongeren te horen!

We werden in groepen verdeeld die bestonden uit 2 raadsleden, 1 medewerker van raster en 2 jongeren. Na een introductiebeurt mocht iedereen een willekeurige kaart met een vraag nemen, deze zelf beantwoorden om daarna de anderen hun licht over deze vraag te laten schijnen. De sfeer was direct vanaf het begin ontspannen en naast dat er goed naar elkaar werd geluisterd werd er ook flink gelachen.

Deventer Sociaal vindt dat participatie van jongeren aan de ontwikkeling van de jeugd bijdraagt en het komt de kwaliteit van voorzieningen ten goede. Veranderingen komen alleen tot stand in samenwerking met de mensen om wie het gaat. Door in gesprek te gaan met jongeren worden vragen, behoeften, belevingen en oplossingen helder.

Het was een prettig en geslaagde avond.
Julius O. Sandriman
Raadsopvolger Deventer Sociaal
Met dank aan de #RocketBoys voor de foto.

Vergelijkbare berichten