|

Kitty Schmidt lijsttrekker Deventer Sociaal

Tijdens de algemene ledenvergadering is Kitty Schmidt unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Lijsttrekker Kitty Schmidt, “ Ik ben heel blij met het vertrouwen dat ik heb gekregen en vind het een eer om de lijst voor Deventer Sociaal aan te mogen voeren. In de afgelopen vier jaar hebben we te vaak moeten ervaren dat de mens ondergeschikt gemaakt werd aan het systeem. Deventer Sociaal heeft de overtuiging dat instanties er zijn voor mensen en niet andersom. Onze inbreng in de raad laat zich het beste omschrijven als kritisch maar tegelijk constructief.

We hebben ons als oppositiepartij daarom niet alleen beperkt tot het leveren van kritiek, maar hebben ervoor gekozen om met eigen voorstellen en waar mogelijk in samenwerking met andere partijen, onze belofte om ons in te zetten voor inwoners van de gemeente Deventer waar te maken.

Deventer Sociaal wil dit ook de komende vier jaar graag blijven doen. Ik ben er trots op dat onze partij met een lijst van twaalf personen deelneemt aan de verkiezingen van 2018. We zijn er in geslaagd om een zeer diverse lijst met zowel ervaren raadsleden, oude bekenden alsook nieuwe gezichten samen te stellen. Met deze lijst gaan we vol vertrouwen de verkiezingscampagne in voor Mens, Dier en Natuur.

Lijsttrekker Kitty Schmidt, sinds 2007 politiek actief. Vanaf 2011 als raadslid en de afgelopen raadsperiode ook fractievoorzitter. Haar manier van werken in de raad als woordvoerder op het sociale domein valt op door een combinatie van expertise en betrokkenheid. Ze is zeer begaan met mensen en tegelijkertijd in staat om zaken nuchter te beschouwen en oplossingsgericht te werken.

Nummer 2 is Jolanda de Kleijn, ze was de afgelopen 4 jaar actief als raadslid met een warm hart voor het milieu, duurzaamheid en dierenwelzijn. Maar ook zeer deskundig en betrokken bij het afvalbeleid, groenonderhoud, de ontwikkelingen in de binnenstad en het parkeerbeleid van de gemeente.

Nummer 3 is Erik van Brink, met zijn jarenlange ervaring als raadslid een dragende kracht binnen de fractie. Zijn inbreng op het terrein van bestuur, wonen en verkeer laat zich het best omschrijven als analytisch en een realistische visie op hoe het beter kan.

Nummer 4 op de lijst is nieuwkomer en aanstormend talent Julius O. Sandriman.Julius is sinds 2016 actief in de fractie en heeft zich als ondersteuner ingezet op het gebied van ICT vraagstukken (beveiliging en privacy) en  milieu.

Onze lijstduwer op nummer 12 is Danny Hanekamp, bekend om zijn grote betrokkenheid bij de Deventer samenleving. Danny was in 2013 winnaar van het eerste Deventer groene lintje voor het behoud van de bijen en in 2016 winnaar van de anti-discriminatieprijs ‘Het verschil’.
We zijn blij met zijn besluit om Deventer Sociaal als lijstduwer te steunen.

 

De volledige lijst met kandidaten ziet er als volgt uit:

1 Kitty Schmidt                       7 Jaime van den Hoek

2 Jolanda de Kleijn                  8 Angelique Bergsma

3 Erik van Brink                       9 Agnes Kaal

4 Julius O Sandriman             10 Monique Kuiper

5 Andras Krahl                        11 Leny van de Hengel Zwalve

6 Hilal Yaman                          12 Danny Hanekamp

 

Het Team van Deventer Sociaal.

Vergelijkbare berichten