Parkeren op de Worp : geen nut, geen noodzaak.

Parkeren op de Worp : geen nut, geen noodzaak.

Afgelopen woensdag werd in de raad het nieuwe bestemmingsplan behandeld dat parkeren op de Worp, op de Melksterweide, mogelijk moet maken. Voor Deventer Sociaal gaat het plan veel te ver omdat nut en noodzaak niet zijn aangetoond,en ook niet goed is voor natuur en beschermd stadsgezicht. De fractie pleit voor een bescheidener variant.

Opnieuw blijkt dat het College van B en W de Deventenaren opgezadeld heeft met een plan dat wel veel geld kost, maar waarvan nut en noodzaak zeer twijfelachtig zijn. Na de voorgestelde herinrichting van het autovrije Grote Kerkhof van 2,7 miljoen, dreigt er opnieuw een hoop geld over de balk gesmeten te worden.

Ook voor de parkeerplaatsen op de Melksterweide geldt dat het geld beter besteed kan worden. Het College wil met de parkeerplaatsen het verdwijnen van de plekken op het Grote Kerkhof compenseren. Dat is echter niet nodig, omdat uit alle recente onderzoeken blijkt dat er geen tekort aan parkeerplaatsen is. Dit blijkt ieder jaar weer als de kermis wordt gehouden, als er op Grote Kerkhof en Nieuwe Markt niet geparkeerd kan worden. 

Voor Deventer Sociaal is deze onderbouwing onvoldoende om daar een beschermd stadsgezicht en de natuurwaarden van de omgeving van het Worpplantsoen aan op te offeren.
Het kan natuurlijk voorkomen dat het eens wat drukker is, en het is terecht dat er een oplossing komt voor de wild geparkeerde auto’s langs de Bolwerksweg en omgeving. Die ontstaan echter af en toe, tijdens evenementen, feesten, partijen en andere piekmomenten.

Op die momenten is het volgens Deventer Sociaal meer dan genoeg om de capaciteit tijdelijk uit te breiden. Daar kan met een simpele voorziening, die niet veel hoeft te kosten, en natuur, landschap en de beurs van de gemeente Deventer niet te zwaar belast. Daarbij is er dan ook nog ruimte om eindelijk wat fietsenrekken aan de Worpzijde van het pontje te plaatsen. Iets waar in het huidige plan ook geen ruimte is.

Helaas blijkt ook hier weer eens dat het pluche belangrijker is, dan gemeentepolitiek met gezond verstand. Er lijkt zich een meerderheid af te tekenen voor het plan. Deventer Sociaal bekijkt of een meerderheid mogelijk is, zodat het plan eenvoudiger, realistischer en goedkoper kan.

Vergelijkbare berichten