SOAP ROND BURGERWEESHUIS DUURT VOORT

Ook mensen die de Stentor niet lezen kan het niet zijn ontgaan: er is weer van alles aan de hand rond het nieuwe Burgerweeshuis.

Het College informeerde de raad al vanaf de zomer niet over haar nieuwe plan om het Burgerweeshuis samen met de Schouwburg of ‘De Nieuwe Keizer’ in een pand aan de Keizerstraat te huisvesten. Dit was geheel in tegenspraak met de afspraken uit de leidraad Grote Projecten die waren opgesteld na het debacle met de Viking.

Het College moest zich vorige week woensdag 23 nov verantwoorden via een interpellatiedebat.

Veel fracties wilden weten wanneer en hoe dit nieuwe plan was ontstaan. Uiteindelijk kwam er een mager excuus, maar het kwaad is natuurlijk al geschied.

De raad is de mogelijkheid ontnomen om de beide verkenningsstudies naar het Burgerweeshuis en De Nieuwe Keizer zelf te beoordelen, om vervolgens er iets van te vinden en daarna kaders te stellen en/of bij te sturen.

Het voorstel kan daarom het beste worden ingetrokken, zodat de raad haar werk kan doen.

De actie van het College deed onze fractie denken aan onbehoorlijk bestuur, ook omdat de instellingen zelf nauwelijks tot niet zijn betrokken bij de plannen.

Het is het zoveelste voorbeeld dat de Deventer politiek al 10 jaar incompetent, onbetrouwbaar en besluiteloos is bij het nemen van een besluit over de toekomst van het Burgerweeshuis.

Inmiddels raakt zo het nieuwe Burgerweeshuis steeds verder uit het zicht. De komende tijd worden de verkenningsstudies naar ‘De Nieuwe Keizer’ en het Burgerweeshuis behandeld in de raad.

We zullen beide studies beoordelen los van de losse flodder van het College.

Een ding is ons wel duidelijk, het College heeft geprobeerd de enorme kostenoverschrijding bij De Nieuwe Keizer (van 10 naar 30 miljoen), af te wentelen op het Burgerweeshuis. Terwijl daar in onze ogen het probleem niet ligt.

De problemen bij ‘De Nieuwe Keizer’ moeten daar worden opgelost. Dat lukt sowieso niet met een onderzoek van een half jaar naar samenvoeging met het Burgerweeshuis.

We zullen er voor pleiten door te pakken met het Burgerweeshuis, en voor De Nieuwe Keizer naar andere scenario´s te kijken.

Het nu uitgewerkte scenario is duidelijk mislukt.

We zijn benieuwd naar de daadkracht, creativiteit en wijsheid van de gemeenteraad.

Erik van Brink – raadsopvolger

Zie ook > https://deventer-sociaal.nl/deventer-zonder-poppodium-is-wat-ons-betreft-een-dikke-nee/

Vergelijkbare berichten