Spanning en sensatie : op stap met het Horeca Team.

Soms krijgen politici wel eens het verwijt dat ze niet met hun voeten in de klei staan, en nooit onder de mensen komen. Dat is niet altijd waar, alhoewel het natuurlijk nog steeds altijd beter kan.

Voor wat betreft het uitgaan op vrijdag- en zaterdagavond op de Brink hebben sinds enkele weken enige gemeenteraadsleden geen excuus meer om te zeggen dat ze het alleen maar in de krant te lezen.

Om met eigen ogen te zien hoe het nieuwe Horecabeleid nu in de praktijk werkt, mochten enkele gemeenteraadsleden op stap met het Horecateam van de politie.

Vandaar dat ondergetekende ook onlangs namens Deventer Sociaal op pad mocht. Het begon met de briefing op het politiebureau, waar duidelijk werd op wie en wat deze nacht werd gelet. Daarna werd afgezakt richting binnenstad, en ging het vierkoppige team met raadslid achter zich aan per dienstfiets de binnenstad in. Goed opletten en niet te veel in de weg lopen, was nu het devies.

Er werd onderweg goede uitleg gegeven en er was contact met de diverse horeca-ondernemers. Uiteraard was dit een goede gelegenheid om eens te vragen wat die van de nieuwe aanpak vonden. Het nieuwe beleid probeert, langere openingstijden te combineren met het anders en beter aanpakken van overlast.

Dit bleek in het begin aardig te lukken, er werden twee personages afgevoerd, omdat ze vervelend waren en de Brink niet wilden verlaten.

Ook hier bleek echter dat het spreekwoord, ´hoe later op de avond, hoe schoner het volk´ van toepassing was. De kleine uurtjes waren al aangebroken, toen na het molesteren van een portier, de boel wat onrustiger werd. Uiteindelijk kwamen de cellen van het politiebureau toch nog vol.

Samengevat werd daardoor toch nog een avond vol spanning en sensatie. Daarnaast was het echter ook heel leerzaam en kreeg ik een goed beeld van de nieuwe aanpak. Het was een verstoring van je slaapritme waard.

Nu is het tijd om er een beeld bij te vormen. Op het eerste oog ziet het er positief uit. Het is echter ook wel interessant om te weten wat de andere collega´s er van vonden. Misschien moeten we eens een avondje gaan stappen en ervaringen uitwisselen. Ik weet nu in elk geval hoe ik me moet gedragen.

Erik van Brink , Raadslid Deventer Sociaal.

Vergelijkbare berichten