De Klushamer is een sloophamer geworden

De laatste raadsvergadering van 2023 is uitgelopen op een gitzwarte avond voor de pop en jongerencultuur in onze gemeente en een snoeiharde klap in het gezicht van de directie, het bestuur en alle betrokken vrijwilligers die zich jarenlang hebben ingezet voor het Burgerweeshuis.

Alle mooie plannen voor de club van de toekomst in het Havenkwartier zijn gisterenavond (20-12-23) na tien jaar hard werken aan gruzelementen geslagen.

Een blamage voor een gemeentebestuur dat zegt een aantrekkelijke stad te willen zijn voor jonge inwoners en grote waarde te hechten aan een breed cultuuraanbod.

Een kleine meerderheid van de raad heeft gisteren ja gezegd tegen het voorstel om de stekker uit de Burgerhaven te trekken en vol in te gaan zetten op de Samen onder 1 dak variant. Een plan dat nog in de verkennende fase zit en waarvan de risico’s nog lang niet allemaal in beeld zijn. De fracties van D’66 en de PvdA stemden verdeeld en konden op deze manier met dank aan de fractie van de VVD ( die het collegevoorstel met 4 stemmen steunde) hun gezicht proberen te redden.

Bij de coalitiepartijen lijkt ook nog niet te zijn doorgedrongen dat het Burgerweeshuis vorige week heeft aangegeven niet mee te willen gaan in dit wensdenkplan.

Er is dus geen sprake meer van “samen” en daarmee komt dit plan nog meer op losse schroeven te staan. ‘It takes two to tango’

Kortom we gooien onze oude schoenen weg zonder dat we nieuwe hebben.

Onze fractie zal het Burgerweeshuis blijven steunen, net zoals we dat in de afgelopen tien jaar hebben gedaan.

Deventer verdient een volwaardig poppodium!

Vergelijkbare berichten