Steun voor buschauffeurs en reizigers.

Op 7 juli 2020 jongstleden heeft het provinciebestuur besloten dat Keolis hun aanbesteding verliest. Het provinciebestuur heeft dit besloten nadat, tijdens de eerdere onderhandelingen, door meerder topmannen zou zijn gesjoemeld met informatie. Eind juli volgt het definitieve besluit.

De gevolgen

Het bedrijf Keolis zorgt in Deventer en omgeving voor het openbaar vervoer. Door het besluit staan de medewerkers straks met lege handen. Het busvervoer zal waarschijnlijk opgepakt worden door een andere vervoerder en vernieuwende projecten worden waarschijnlijk stopgezet. Medewerkers worden gewoon bestraft voor de fouten van topmannen. Daarnaast zit er al belastinggeld in de nieuwe projecten en dit verdwijnt wanneer de projecten worden stopgezet. Deventer-Sociaal vindt dit beide onterecht en is daarom ook tegen het besluit van de provincies.

Steun

Deventer-Sociaal maakt zich zorgen over de gevolgen van het besluit, voor de buschauffeurs maar bovenal ook voor alle mogelijk gedupeerde reizigers. Het openbaar vervoer in de regio Deventer gaat verslechteren door dit besluit. Helaas kan Deventer-Sociaal niks veranderen aan het besluit van de provincies

(de provincies staan immers boven de gemeentes).

We spreken daarom onze steun uit, gericht aan alle medewerkers van Keolis, in deze lastige en onzekere tijd. Om medewerkers en reizigers zoals u zelf nog verder te steunen kunt u hier een petitie ondertekenen wanneer u net zoals Deventer-Sociaal tegen dit besluit bent.

Bij voorbaat dank!

Vergelijkbare berichten