BUSJE KOMT ZO… NIET

De laatste tijd is er nog al wat te doen over de nieuwe dienstregeling van de stadsbussen in Deventer. Haltes werden opgeheven, tijden veranderd en aansluitingen verdwenen. Terecht was er veel protest.

Ook Deventer Sociaal heeft de ontwikkelingen hoofdschuddend gevolgd. We zijn tot de conclusie gekomen, dat het weer het oude liedje is. Voor de zoveelste keer, heeft de provincie Overijssel (die over het openbaar vervoer in Deventer gaat) besloten om te bezuinigen op het openbaar vervoer. Zoals iedereen, en ook de provincie, inmiddels weet, is dat de reiziger dan de dupe is.

Helaas bleek tot overmaat van ramp dat ook de organisaties die zeggen de reizigers te vertegenwoordigen, niet goed hebben opgelet. Ook zij hebben de gevolgen van de bezuinigingen en daarmee de nieuwe dienstregeling onderschat. Met de bekende gevolgen. Met dit soort vertegenwoordiging is het als plaatselijke politiek helemaal vechten tegen de bierkaai.

Uiteraard heeft Deventer Sociaal geprobeerd deze situatie te verbeteren, door bepaalde maatregelen weer te laten terugdraaien. Daarvoor moeten we zoals gezegd bij de provincie zijn.

We moeten onze collega´s van het CDA voor een keer de credits geven dat ze de verantwoordelijke gedeputeerde aan het werk hebben gezet om te zien of er nog wat aan te doen is. We hopen dat daar snel duidelijkheid over is, en de klachten van wensen van de busreizigers in Deventer nu wel serieus worden genomen.

Een partij die deze bus helaas heeft gemist, is de plaatselijke PvdA. Zij hebben vragen gesteld aan de College. Dit terwijl ze hadden kunnen weten dat de provincie er al mee bezig is. Daarmee is de helft van hun vragen overbodig. De andere helft is leuk, maar had beter aan de provincie gesteld kunnen worden.

We begrijpen dat er verkiezingen aankomen, en dat de PvdA ineens aan haar kiezers denkt, maar met deze actie schieten de reizigers die nu zonder bushalte, bus of goede aansluiting zitten niks op.
Het zou zo maar kunnen dat er NA de verkiezingen actie nodig is, omdat het zou kunnen zijn dat de provincie toch doorgaat met het asfalteren van Overijssel, in plaats van het openbaar vervoer een impuls te geven.

Deventer Sociaal is dan de partij die ook dan haar werk doet. Op 21 maart heeft u de keus.

Vergelijkbare berichten