citizen-bike-162104_960_720

Fietsparkeren in Deventer

De fractie van Deventer-Sociaal is vóór goede fietsparkeerplekken laat daar geen twijfel over bestaan. Maar de fractie van Deventer-Sociaal wil geen geld over de balk gooien en de inrichting sober houden.

De kosten per fietsparkeerplek zijn veel te hoog zeker ook in vergelijking met andere gemeenten waarbij de duurste plek nog niet de helft kost van de bedragen die Deventer noemt. Er zijn zelfs gemeenten die inclusief herinrichting openbare ruimte per plek 178€ uitgeven dit tegenover 600€ in Deventer.

Het geld dat hieraan besteed wordt is geld van de burger niet van de gemeente en wij vinden dat daar zorgvuldig mee om moet worden gegaan. Wat de fractie van Deventer-Sociaal betreft had de gemeente terug moeten gaan naar de tekentafel om een nieuw soberder plan, waarbij fietsen ook op verschillende plekken bewaakt gestald kunnen worden, om een plan te maken dat maximaal de helft van de huidige kosten zou bedragen.

Helaas zien niet alle partijen de noodzaak om zorgvuldig met geld van de burger om te gaan en is het huidige plan door een meerderheid van de raad aanvaard.

Vergelijkbare berichten