Fietsen in Deventer : Een vervolg…

Fietsen in Deventer is een onderwerp dat stof doet opwaaien.

Nadat eerder al bleek dat het fietsen in corona tijd nog niet zo makkelijk is, is er nu weer ophef over het fietsparkeren bij de MIMIK (de Viking).
De afgelopen week wist De Stentor het zeker, het fietsparkeren bij MIMIK wordt een puinhoop.Nu is dat ook iets wat te verwachten was.

Het verbaast Deventer Sociaal dan ook niet. Dit is namelijk het zoveelste project in de binnenstad waar het fietsparkeren er bekaaid af komt.
Eerder zagen we dat al gebeuren bij de nieuwe bibliotheek aan de Stromarkt.
Oorzaak is dat dit College, en al zijn voorgangers, bij het plannen maken voor nieuwe voorzieningen geen oog hadden voor de belangen van de
bezoekers op de fiets. Nu moet er, ook bij MIMIK weer met stoom en heet water en met tape en plakband naar een oplossing gezocht worden.


Er blijkt nog maar eens uit dat het gemeentebestuur in al die jaren nog steeds geen duidelijke visie op het fietsparkeren in de binnenstad heeft
ontwikkeld. Dit terwijl kosten noch moeite worden gespaard om het parkeren van de auto mogelijk te maken. Daarbij wordt totaal over het
over het hoofd gezien dat de fiets een van de meest belangrijke vervoermiddelen voor een bezoek aan het centrum van Deventer is.
Het totale falen van het fietsparkeren bij MIMIK past ook in het geheel niet bij het beleid van Deventer om zich als Fietsstad te profileren.
Vandaar dat Deventer Sociaal er voor pleit bij toekomstige projecten in de binnenstad ook een fietsparagraaf in de plannen mee te nemen.
Daarnaast pleit onze fractie al jaren voor goede fietsparkeerplaatsen in de stad.Het college verspilde liever geld aan nietjes en negeerde onze goede voorstellen voor meer gratis en bewaakte fietsparkeerplaatsen in de Deventer binnenstad.


We kunnen alleen maar vaststellen dat, als het om fietsen gaat, het College zich als een ezel heeft gestoten aan dezelfde steen, de billen heeft gebrand en nu op de blaren moet zitten.

Vergelijkbare berichten